Begagnade kopiatorer

- Vi har alltid ett stort antal begagnade kopiatorer och multifunktionsskrivare till försäljning eller att hyra

Hyr en begagnad kopiator

Leverans kan ske inom 1-2 arbetsdagar!

Ett antal fina kopieringsmaskiner klara för nätverksinstallation, A3/A4, både för svartvit utskrift och fyrfärgsutskrift finns i lager för omgående leverans. Hyr en begagnad kopiator av god kvalitét. Den har samma garantier som en ny kopiator. Alla slitdelar är utbytta och kopiatorn gås igenom grundligt innan den blir färdig för uthyrning. 

Hyr en begagnad kopiator

Att hyra en kopiator ger en bra ekonomi. Våra kopiatorer för företag innehåller många bra funktioner såsom nätverksutskrifter, kopiering, scanning, dokumentmatning, multimagasin, häftning, fax, med mera. 

Leverans kan ske inom 1-2 arbetsdagar!

Multifunktionsskrivare, färg, A4
35 sidor/minut
Från 250kr/mån

Multifunktionsskrivare, färg, A3

30 sidor/minut

Från 650kr/mån

Multifunktionsskrivare, färg, A3
35 sidor/minut
Från 750kr/mån

Multifunktionsskrivare, färg, A3
45 sidor/minut

Från 850kr/mån

Multifunktionsskrivare, färg, A3
55 sidor/minut
Från 950kr/mån

Produktionsskrivare, färg, A3
50 sidor/minut
Från 1 650kr/mån

Produktionsskrivare, färg, A3
60 sidor/minut
Från 1 850kr/mån

Multifunktionsskrivare, färg, A3
60/70 sidor/minut
Från 2 450kr/mån

Vi svarar gärna på frågor!

Vilken skrivare behöver jag? Finns serviceavtal? Behöver jag köpa egna färgpatroner?
Ring oss på 08-556 318 00, eller fyll i formuläret nedanför, så hjälper vi dig hitta skrivaren som passar just ditt företag! 

Hastighet? Volym? Kvalitet?

Jag svarar på dina frågor och hjälper dig hitta rätt kopiator för ditt företag.

Pierre Akterin

Fem anledningar att köpa eller hyra begagnad kopiator från DocuPartner

  • Vi erbjuder mycket attraktiva priser
  • Vi lämnar samma garantier på begagnade kopiatorer som för nya
  • Samtliga kopiatorer renoveras grundligt och slitdelar byts ut
  • Vi kvalitetssäkrar alla kopiatorer enligt ett omfattande test innan leverans
  • Vi har alltid ett stort sortiment av begagnade kopiatorer

Om man väljer rätt, kan en kopiator verkligen höja produktiviteten.

Men det är lätt att gå fel i utbudet och köpa fel kopiator.

Man bör noggrant överväga vilka  behov företaget faktiskt har. Ett väl genomtänkt köp leder till en produkt som är både kostnadseffektivt och funktionell.

Här ska vi titta närmare på några saker att hålla i åtanke när man köper en kopiator till företaget.

1. Kopiatorns ålder

Att produkter slits med åldern är oundvikligt. Av detta följer att en väldigt gammal kopiator generellt sett löper större risk att ha sämre mjukvarustöd eller till och med regelrätta driftproblem.

Ofta har företagsorienterade produkter en länge livslängd, men detta är inget som man nödvändigtvis kan ta för givet.

Se därför till att kopiatorn är funktionstestad i så stor utsträckning som möjligt. Har du fysisk tillgång till den så är det även en bra idé att göra en yttre besiktning, för att säkerställa att det inte finns några skador på chassit eller eventuella skärmar. Säkerställ även att samtliga knappar är fullt funktionella.

Om möjligt, gör några kopior och se till att lyssna efter missljud och jämför sedan originalet med kopiorna.

2. Möjligheten att köpa tillbehör

De olika kopiatorernas produktlivslängd varierar stort. Är den fortfarande omnämnd på tillverkarens hemsida? Erbjuds bläck eller toner från tredjepartsleverantörer? I så fall är chansen stor att kopiatorn fortfarande är aktuell.

Planerar ni att koppla samman kopiatorn med ett nätverk, eller använda i samband med ett modernt operativsystem, så är det även viktigt att kontrollera att den stödjer modern teknik och att drivrutiner finns tillgängliga.

3. Kopiatorns tidigare användning

Ofta kan kopiatorns tidigare roll berätta mycket om dess framtida livslängd. Om en kopiator har haft ett liv som leasingprodukt är risken stor att den har fått arbeta väldigt hårt.

Dessa produkter riskerar att ha såväl dold mekanisk skada som ett omfattande renoveringsbehov. Hittar ni en kopiator som endast använts sporadisk så minimerar ni risken att behöva skicka den på service det första ni gör.

4. Renoverade kopiatorer

Det är inte ovanligt att man kommer i kontakt med kopiatorer som har genomgått renovering. Många utgår helt enkelt i från att detta betyder att produkten är garanterat felfri.

Men kom ihåg att spendera lite extra tid på att ta reda på huruvida kopiatorn har servats eller renoverats hos ett auktoriserat företag.

Visar det sig att den bara har rengjorts och putsats upp så är det inte säkert att den är i bra skick.

5. Möjligheten att erhålla serviceavtal

Ett serviceavtal kan ofta vara en stor trygghet, då det gör att man är garanterad regelbundet underhåll.

Om ni upplever att denna sorts avtal är en nödvändighet, och det inte ingår vid köp, så är det viktigt att kontrollera huruvida det är möjligt att teckna ett nytt serviceavtal för produkten i fråga.

6. Er befintliga budget

Storleken på er budget är av naturliga skäl en avgörande faktor. Detta ger också vägledning gällande huruvida ni bör fokusera på att hyra eller köpa en kopiator.

Viktigt är att hålla helhetsperspektivet i åtanke.

En kopiator är aldrig en engångskostnad, utan medför återkommande utgifter så som underhåll och bläck eller toner. Därför är det en bra idé att titta på kostnad per kopia, snarare än kostnaden för själva produkten. Lika så blir servicekostnaden en viktig del av beslutet.

Man vill absolut undvika att få en kopiator som i slutändan blir dyr på grund av omfattande underhållskostnader och onödigt tidskrävande och komplicerad användning.

7. Kopiatorns skick

Precis som vi nämnde inledningsvis så kan kopiatorns befintliga skick berätta mycket om framtiden. Om den har uppenbara skador så är det en tydlig indikator på att ni bör överväga en annan produkt.

Att knappar och kontakter är hela och funktionella är ett bra tecken på att kopiatorn är pålitlig.

8. Utskriftsvolymer

Ert företags volymbehov säger väldigt mycket om vilken kopiator ni bör välja. Se till att skaffa er en uppfattning om hur många sidor ni kan tänkas behöva behandla varje månad, för att säkerställa att kopiatorn är lämpad för de volymerna.

Annars riskerar ni att få en kopiator som behöver mer regelbundna byten av bläck eller toner än vad som är önskvärt.

Planerar ni även att teckna serviceavtal så bör ni se till att det täcker era faktiska behov.

9. Pappershanteringen och effektiviteten

Vilken sorts dokument ni behandlar säger mycket om vilken sorts kopiator ni behöver. Mer enkla kopiatorer är inte alltid lämpade för stora volymer eller icke-standardiserade dokumentformat.

Inte heller vill man hamna i sitsen att ha införskaffat en kopiator som helt enkelt inte är tillräckligt snabb för företagets behov. Angivna kopior per minut säger mycket om vad kopiatorn kan tänkas hinna med.

Ta även i åtanke huruvida ni behöver särskilda funktioner så som förmågan att skriva ut på båda sidor, anpassa storlek eller fysisk sortering av dokumenten.

10. Praktiska behov

Vad behöver företaget en kopiator till? Moderna kopiatorer har ofta fler funktioner och är mer resurseffektiva. Det är inte säkert att en äldre begagnad kopiator täcker de faktiska behov som ni har.

Energieffektiva kopiatorer som är ENERGY STAR-certifierade leder ofta även till besparingar gällande kostnader för el, och har även en mindre belastning på miljön.

Vad kan vi dra för slutsatser?

Det är mycket att tänka på när man köper en begagnad kopiator. Utöver att säkerställa dess funktion så måste man även ta framtida underhåll i åtanke.

Se till att kopiatorn har de funktioner som ni behöver, och spendera lite extra tid på att se över möjligheten att teckna ett serviceavtal.

Genom att göra ett gediget förarbete inför köpet så besparar ni företaget merkostnader, då det minimerar risken för felköp. Ett bra köp ger er det ni behöver.

Hej, vi berättar gärna mer

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig snart!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.